Inger Grahn TFT-Dx


Inger Grahn TFT-Dx

Full Description


I’m a teacher who have worked in school for over 30 years. I have been specialized to work with children with complex learning problems.

In 1995 I started an NGO for sexually abused women. I worked there as a volunteer and as an employee for 10 years. In 2007 I started my own company, Ingers HUS, where I treat, coach and educate people. I particularly address people who has been sexually abused.

Jag heter Inger Grahn och är en mogen kvinna, uppvuxen på Frösön, i det natursköna landskapet Jämtland.  Sjöar, fjäll, skogar och berg fanns med, som en naturlig del av vardagen. Naturen var och är en lisa för själen och har hjälpt mig hantera en svår uppväxt med våld och sexuella övergrepp.

Efter att ha utbildat mig till lärare och specialpedagog arbetade jag 30 år i skolan, från Kiruna i norr till Mölndal i söder. År 1995 var jag med och grundade Stödcentrum BEDA i Göteborg, en kvinnojour för kvinnor, som varit utsatta för incest, rituella eller andra sexuella övergrepp. Där var jag anställd åren 1999 – 2005 och hade ansvar för stöd, information och utbildning.

Jag älskar att dansa, allt från modern dans och folkdans till frigörande dans.
Under 2002 – 2003 genomgick jag en dansledarutbildning i Frigörande dans för dansläraren Berit Hague från Skogås. Jag har också lett ett antal kurser i frigörande dans.

Tankefält Terapi, TFT, kom till mig som ett finslipat verktyg att foga till mina tidigare kompetenser i stödet av människor. Jag har utbildat mig i Sverige och USA. Jag blev certifierad pedagog i Tankefält Terapi 2005. Jag har genomgått  steg A+B i orsaksdiagnos och avancerad TFT på TFT Training Center i Indio, Californien. Steg C med handledning av D. Roger Callahan och konsultation i samband med behandling via telefon av mina klienter.

Jag tror på människans inre styrka och förmåga att själv känna och förstå vad hon behöver och har vigt mitt liv åt barn, ungdomar och vuxna, som farit illa. I början av 2007 startade jag Ingers Hus med förhoppning att kunna hjälpa andra till ett bättre liv.

Bemötandet är av stor betydelse, för att helande ska bli möjligt. Det är viktigt att fundera över hur jag säger och hur jag gör.

Om vi helar oss själva är vi med och helar världen.